Siirry pääsisältöön

Virustorjuntaohjelmien vertaus (AVG/McAfee/Bitdefender)

Työn taustatiedot

Työssä asennetaan erilaisia virustorjuntaohjelmia ja testataan mm. niiden suorituskykyä, suojausta, ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä. Työssä arvioidaan AVG, McAfee ja Bitdefender käyttämällä viruturvien ilmaisversiota. Ottakaa mallia testitietokoneen järjestelmätiedoista ja soveltakaa omiinne koska suorituskyky voi vaihdella todella paljon eri tietokoneiden suorityskyvystä (erityisesti prosessorista) riippuen.

Testitietokoneen järjestelmätiedot:

Windows 10 64-bit
Intel Core 2 Duo 2-core 2.9Ghz
4GB käyttömuistia




AVG (AntiVirus Guard)




Historia
AVG AntiVirus on Tsekkiläisen AVG Technologies:in (ennen Grisoft) kehittämä virusturva joka julkaistiin alunperin v. 1992, vuosi yhtiön perustamisen jälkeen. Yhtiön mukaan ainakin 200 miljoonaa ihmistä käyttää AVG:n tuotteita ympäri maailmaa, tehden AVG:sta yhden suurimmista virustorjuntaohjelmista.

Suorityskyky
AVG:n käyttöliittymä














AVG-virustorjunnan suorituskyky on suurimmaksi osaksi erittäin vaihtelevaa/hyvää. Ohjelma käyttää skannin aloittaessa testitietokoneesta 43,2% prosessorista ja levyä jopa 61,4Mt/s. Tämä on suhteellisen pienie suoritinkäyttö verrattuna muihin virustorjuntaohjelmiin joita tästä listalta löytyy, näin ollen tehden AVG:sta tämän mukaan todella hyvän koneelle joka ei ole todella tehokas.

AVG:n skannauksen resurssienkäyttö aloittaessa














Suojaus
AVG:n haitallisten ohjelmien löytöprosentti (n. 99.3%) av-comparatives.org













AVG:n suojaus on suurin osin erinomainen. Esim. www.av-comparatives.org (virustorjuntaan erikoistunut testaus sivusto) toukokuussa julkaisema taulukko näyttää että AVG löysi mukavat 99.3% koneelle laitetuista haittaohjelmista. Ohjelma ei myöskään raportoinut yhtäkään aitoa tiedostoa virheellisesti haittaohjelmaksi, mikä on erittäin hyvä.

Ominaisuudet
AVG:n ominaisuuksiin kuuluu suurinpiirtein kaikki ominaisuudet jotka löytyisi melki jokaisesta muustakin isosta ilmaisesta virusturvasta. AVG sisältää mm. palomuurin, sähköposti- ja verkkosuojauksen. Mukana tulee myös "AVG Tune Up" joka sanoo että se putsaisi koneen turhista tiedostoista jne. mutta tästä täytyy maksaa ja on paljon parempiakin (ja niitä jotka tämän oikeasti tekee) ohjelmia tähän. AVG:n asetukset ovat myös erittäin kattavat, joilla pystyy säätään melkein mitä vain mitä virusturva sinulle antaa.

Helppokäyttöisyys
AVG:n käyttöliittymää on erittäin helppo navigoida. Napit ja tekstit ovat suuret ja yksinkertaiset jotka helpottavat ohjelman käyttöä esim. vanhuksille. Ohjelma on suurimmaksi osaksi "asenna ja unohda".





Intel Security Group (McAfee)





Historia
Intel Security Group (ennen McAfee) on vuonna 1987 IT-alan yritys, joka on kehittänyt mm. McAfee -virusturvan. Intel osti McAfee:n vuonna 2011 7.68 miljardilla dollarilla, jolloin yhtiö uudelleen nimettiin Intel Security Group:iksi mutta itse tuotteen nimi on säilynyt McAfee:na.

Suorituskyky
McAfee:n käyttöliittymä


McAfee:n suorituskyky yleisesti ei ole todellakaan mikään kiitettävä. Jo heti esim. skannauksen alussa McAfee käyttää huimat yli 85% tietokoneen tehoista. Skannauksen liikkuessa eteenpäin en huomannut resurssienkäytön liikkuvan alaspäin huomattavasti mutta huomasin että esim. ikkunoiden avaus tapahtui "hitaammin". McAfee:n suorituskyky on yksi huonoimmista kun puhutaan virustorjunnista mitä olen ikinä nähnyt.

McAfee:n resurssienkäyttö (vaihteli paljon)




















Suojaus
McAfee:n haitallisten ohjelmien löytöprosentti (n. 95,4%) av-comparatives.org


















McAfee:n suojaus on keskitasoa verrattuna muihin virusturviin. McAfee löysi noin 95,36% koneelle sujaututetuista ohjelmista tässä testissä. Tulos ei todellakaan ole paras tai edes kovin hyvä mutta kyllä listalta pari huonompaakin löytyy.

Ominaisuudet
McAfee:n ominaisuudet verrattuna muihin saman luokan isoihin virusturviin on suhteellisen hyvät. Ohjelmasta löytyy todella käteviä ominaisuuksia kuten palomuuri, anti-spam, verkonkäyttömittari ja uhkakartta muiden ohella.
McAfee:n "Ominaisuudet" sivu



















Helppokäyttöisyys
McAfee:n käyttöliittymä ja tekstit ovat erittäin helppolukuisia, suuria ja selviä joka tekee ohjelman käyttämisestä helppoa melkein ihan kelle vain. Myös eri ominaisuuksien asetuksien määrittäminen on yksinkertaista koska asetukset on selitetty yksinkertaisesti.



  
Bitdefender





Historia
Bitdefender on Romanialainen vuonna 2001 löydetty haittaohjelmien torjuntaan erikoistunut yhtiö. Bitdefender omistaa lukuisia tytäryhtiöitä yli 100 eri maassa.

Suorityskyky
Bitdefender:in käyttöliittymä
























Bitdefender:in skannaus itse vei erittäin vähän resursseja tietokoneelta, vähiten kaikista kokeilemistani virusturvista. Suosittelen Bitdefender:iä konelle jotka tarvitsevat jokaisen pienen tehonviipaleen kuin mahdollista. En nähnyt että Bitdefender:in skannaus olisi käyttänyt kertaakaan yli 25% prosessorista, mutta käyttömuistia se söi jostain syystä hieman enemmän välillä

Suojaus
Bitdefender:in haitallisten ohjelmien löytöprosentti (n. 99.7%) av-comparatives.com
.














av-comparatives.com testeissä Bitdefender oli löytänyt kiitettävät 99.7% koneeseen heitetyistä haittaohjelmista. Tämä on yksi parhaista haittaohjelmien löytöprosenteista mitä löytyy.

Ominaisuudet
Bitdefender:in ilmaisversiossa ei juurikaan ominaisuuksia löydy paitsi perusjutut kuten lokit ja virusturva. Sama ei kuitenkaan päde Bitdefender:in maksulliseen versioon joka suorastaan pursuaa ominaisuuksia, mutta tässä on kyse ohjelmien ilmaisversioista.

Helppokäyttöisyys
Bitdefender:iä ja varsinkin Bitdefender:in ilmaisversiota on äärimmäisen helppo käyttää. Mitään muuta tarvitse tehdä kuin asentaa ja kirjautua sisään vaikkapa Google+ tunnuksella. Bitdefender taitaa olla yksi helppokäyttöisimmistä virusturvista.



Yhteenveto 
Tilastollisesti Bitdefender antaa periaatteessa parhaimman suojan haittaohjelmia vastaan mutta taas ominaisuuksiltaan Bitdefender:in ilmaisversio jää taka-alalle. Bitdefender:in ilmaisversio.
McAfee ei käytännössä suoriutunut kovinkaan hyvin mistään, mutta ominaisuuksiltaan ja mukautettavuudeltaan McAfee on erinomainen.
AVG oli hyvä, mutta ei täydellinen jokaisella osa-alueella. AVG:n haitallisten ohjelmien löytöprosentti, ominaisuudet ja helppokäyttöisyys ovat kaikki todella hyviä paria pientä asiaa lukuunottamatta joita voisi parantaa hieman.

Kommentit

  1. Mitä asioita parantaisit AVG:stä?
    Muutoin työ näyttää hyvältä. Yksityiskohtia asetuksista toki olisi saanut olla lisää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Osanäyttötyö: 4G-modeemin ja reitittimen asetukset

 4G-modeemin ja reitittimen asetuksen Tässä osanäyttötyössä näytän miten optimoin, eli miten säädin asetuksia kotona olleessa LTE-modeemissa ja siihen yhdistetyssä Netgearin reitittimessä. Käytössä on Huawein E5186 3G ja LTE -modeemi, joka pystyy käyttämään kaikkia suomessa käytettäviä mobiiliverkkotaajuuksia (800, 900, 1800, 2100, 2600 ja jopa myöhemmin (2017) tulevaa 700MHz-taajuutta. Reitittimenä käytämme Netgear Nighthawk X6 R8000 -nimistä reititintä. Reititin on luokiteltu teoreettisesti AC3200-nopeudeksi eli siinä on kaksi 1300Mbps 5GHz-kaistaa, sekä yksi 800Mbps 2.4GHz kaista. Tästä nimitys AC3200 (1300+1300+800) eli "tri-band" (kolmi-kaista).    Huawei E5186 (ylhäällä) ja Netgear X6 R800 (alhaalla) Huawei E5186 Testasimme kaikkien operaattoreiden liittymiä kotiimme (DNA, Elisa ja Sonera) tulin siihen loppupäätökseen että Sonera oli meille paras, koska vaste-ajat ja kaistanleveydet olivat ehdottomasti parhaita ja tasaisimpia Soneralla. DNA:lla ja Elisalla

Komentorivin verkkokomennot

ipconfig ipconfig ( i nternet p rotocol config uration) on konsolisovellus joka näyttää kaikki TCP / IP verkon konfiguraatio arvot ja voi muuttaa mm. DHCP ja DNS asetuksia. ipconfigia ja siihen liittyviä komentoja kuten /release ja /renew käytetään yleensä verkon vianetsimisessä ja viallisen yhteyden korjaamisessa. Kaikki internetpalvelun tarjoajat eivät anna asiakkaiden käyttää ipconfig komentoja. ipconfig tulostus: ipconfig /all on "suurennettu" versio ipconfigista. /all tulostaa, kuten nimi sanoo, kaikki tiedossa olevat tiedot verkosta. Toisin kuin ipconfig, /all tulostaa lisäksi mm. myös DHCP:n (Dynamic Host Protocol,  verkkoprotokolla joka jakaa ip-osoitteita uusille verkkoon liittyville laitteille), DNS:n (Domain Name System, joka muuntaa verkko osoitteet IP-osoitteiksi) tiedot ja Physical Address (Fyysinen osoite tai MAC-osoite, yksilöi verkkosovittimen ethernet-verkossa. MAC-osoite on yleensä tehtaalla kirjoitettu laitteeseen mutta käyttäjä voi ohjelmallisesti

Osanäyttötyö: Mobiilireitittimen päivittäminen Multicast-päivitystyökalulla ja asetukset

Reitittimen päivitys Multicast-työkalulla Työssä päivitän kotona olevan E5186-mobiiliverkkoreitittimen käyttäen Multicast-päivitystyökalua. Syynä miksi päivitän tällä metodilla on se että jostain syystä reitittimen oma "Local Update" ei toimi, vaan aina keskeyttää päivityksen kesken kaiken. On myös periaatteessa parempi päivittää firmware tällä tavalla kun siirtyy "default" firmwaresta ISP:n firmwareen. 1. Firmware Ensimmäisenä minun täytyi löytää oikea firmware-tiedosto reitittimelleni. Etsin tätä erilaisilta foorumeilta, ja lopulta löysin linkin jossa löytyy kaikkien ISP:eiden firmwaret: https://mega.nz/#F!fUYB3LiQ!lS35ocsbiJy4aT7aXd-U-Q!7F4FWK7D Täältä ei välttämättä löydy kaikki uusimmat tiedostot, mutta tarkisten että ainakin tarvitsemani eli Telian firmwaret olivat uusimmat joita on. Etsimäni tiedosto on siis BV7R2C0update_21.316.01.00.07 - Telia - LATEST.gz.bin. 2. Multicast-päivitystyökalu Seuraavaksi täytyi ladata "Multicast upgrade tool