Siirry pääsisältöön

Osanäyttötyö: AMP-jatkoksen teko ja mittaaminen

AMP-jatkoksen teko ja mittaaminen

Työssä tein AMP-jatkoksen ja mittasin sen. Eli käytännössä yhdistin yhden 20-parisen MHS-kaapelin kahteen 10-pariseen MHS-kaapeliin. Toisen kaapelin pää oli yhdistetty LSA-rimaan ja toinen Siemens-rimaan. Näiden kahden avulla pystyin mittaamaan sen eräänlaisella työkalulla.


AMP-jatkos

1. Kaapeleiden kuoriminen
Ensimmäisenä kaapeleita täytyi kuoria tarpeeksi että johtimet jotka yhdistettäisiin olisivat tarpeeksi pitkiä. Samalla täytyi eritellä johdin parit.

Kaapelit kuorittu ja johtimet esillä

2. Johtimien yhdistäminen
Eli tarkoituksena on yhdistää 20-parisen kaapelin johtimet samoihin johtimiin 10-parisiin kaapeleihin. Täytyy vain katsoa että ne ovat samassa ryhmässä. Esim. ensimmäisen ryhmän sininen ja sen sinisen parin valkoinen ensimmäisen 10-kaapelin siniseen ja sen sinisen valkoiseen kaapeliin. Yhdistämisessä käytettiin erityistä työkalua ja liittimiä.

Lähikuva johtimien yhdistämisestä

10-johdinparia yhdistetty

Kaikki johdinparit yhdistetty (20 johdinparia eli 40 johdinta)

3. Mittaaminen
Mittaamisessa käytettiin vanhempaa paritesteriä. Paritesterin lähetin laitettiin adapterilla kiinni Siemens-rimaan, ja vastaanottimella tarkastettiin parit LSA-rimasta.

                 Siemens-rima ja lähetin                                    LSA-rima ja vastaanotin


Mittaustulokset
4. Raportti mittaustuloksista
- Mittaustuloksista ylhäällä näkyy parien numerot LSA- ja Siemens-rimassa ja missä ne sijoitettu näissä rimoissa. Tästä myös näkee mikä kaapeli on sijoitettu mihinkä rimaan (2x10 parinen MHS LSA:ssa ja 1x20 parinen Siemens-rimassa.)
- Mittaustuloksista huomaa että kahdessa parissa näkyy 00. Tämä tarkoittaa että parien välissä ei ns. ole yhteyttä. Diagnosoin tämän ja löysin että vika näyttäisi olevan itse kaapeleissa jotka menevät näiden rimojen välillä, mutta en tätä itse pystynyt korjaamaan. Diagnosoin tätä testaamalla yleismittarilla johtimien liittimien kaapelin varresta ennen ja jälkeen. Tästä huomasin että VihValk ja RuValk itse johdinlittimet toimivat.
- Huomaat varmaan myös miten jotkin parit näyttävät miinusta, tämän aiheutti vain se kun laitoin mittaustyökalun päät väärin päin, jolloin tämä näytti että parit olisivat väärinpäin, mutta parit olivat OK.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Osanäyttötyö: 4G-modeemin ja reitittimen asetukset

 4G-modeemin ja reitittimen asetuksen Tässä osanäyttötyössä näytän miten optimoin, eli miten säädin asetuksia kotona olleessa LTE-modeemissa ja siihen yhdistetyssä Netgearin reitittimessä. Käytössä on Huawein E5186 3G ja LTE -modeemi, joka pystyy käyttämään kaikkia suomessa käytettäviä mobiiliverkkotaajuuksia (800, 900, 1800, 2100, 2600 ja jopa myöhemmin (2017) tulevaa 700MHz-taajuutta. Reitittimenä käytämme Netgear Nighthawk X6 R8000 -nimistä reititintä. Reititin on luokiteltu teoreettisesti AC3200-nopeudeksi eli siinä on kaksi 1300Mbps 5GHz-kaistaa, sekä yksi 800Mbps 2.4GHz kaista. Tästä nimitys AC3200 (1300+1300+800) eli "tri-band" (kolmi-kaista).    Huawei E5186 (ylhäällä) ja Netgear X6 R800 (alhaalla) Huawei E5186 Testasimme kaikkien operaattoreiden liittymiä kotiimme (DNA, Elisa ja Sonera) tulin siihen loppupäätökseen että Sonera oli meille paras, koska vaste-ajat ja kaistanleveydet olivat ehdottomasti parhaita ja tasaisimpia Soneralla. DNA:lla ja Elisalla

Komentorivin verkkokomennot

ipconfig ipconfig ( i nternet p rotocol config uration) on konsolisovellus joka näyttää kaikki TCP / IP verkon konfiguraatio arvot ja voi muuttaa mm. DHCP ja DNS asetuksia. ipconfigia ja siihen liittyviä komentoja kuten /release ja /renew käytetään yleensä verkon vianetsimisessä ja viallisen yhteyden korjaamisessa. Kaikki internetpalvelun tarjoajat eivät anna asiakkaiden käyttää ipconfig komentoja. ipconfig tulostus: ipconfig /all on "suurennettu" versio ipconfigista. /all tulostaa, kuten nimi sanoo, kaikki tiedossa olevat tiedot verkosta. Toisin kuin ipconfig, /all tulostaa lisäksi mm. myös DHCP:n (Dynamic Host Protocol,  verkkoprotokolla joka jakaa ip-osoitteita uusille verkkoon liittyville laitteille), DNS:n (Domain Name System, joka muuntaa verkko osoitteet IP-osoitteiksi) tiedot ja Physical Address (Fyysinen osoite tai MAC-osoite, yksilöi verkkosovittimen ethernet-verkossa. MAC-osoite on yleensä tehtaalla kirjoitettu laitteeseen mutta käyttäjä voi ohjelmallisesti

Osanäyttötyö: Mobiilireitittimen päivittäminen Multicast-päivitystyökalulla ja asetukset

Reitittimen päivitys Multicast-työkalulla Työssä päivitän kotona olevan E5186-mobiiliverkkoreitittimen käyttäen Multicast-päivitystyökalua. Syynä miksi päivitän tällä metodilla on se että jostain syystä reitittimen oma "Local Update" ei toimi, vaan aina keskeyttää päivityksen kesken kaiken. On myös periaatteessa parempi päivittää firmware tällä tavalla kun siirtyy "default" firmwaresta ISP:n firmwareen. 1. Firmware Ensimmäisenä minun täytyi löytää oikea firmware-tiedosto reitittimelleni. Etsin tätä erilaisilta foorumeilta, ja lopulta löysin linkin jossa löytyy kaikkien ISP:eiden firmwaret: https://mega.nz/#F!fUYB3LiQ!lS35ocsbiJy4aT7aXd-U-Q!7F4FWK7D Täältä ei välttämättä löydy kaikki uusimmat tiedostot, mutta tarkisten että ainakin tarvitsemani eli Telian firmwaret olivat uusimmat joita on. Etsimäni tiedosto on siis BV7R2C0update_21.316.01.00.07 - Telia - LATEST.gz.bin. 2. Multicast-päivitystyökalu Seuraavaksi täytyi ladata "Multicast upgrade tool